Op-cupen 2005

Lördagen den 20 augusti genomfördes OP-cupen i Bolmstad hamn. Detta trots att vädret till en början såg ut att tvinga oss att ställa in hela tävlingen. Men efter ett försenat rorsmansmöte bestämde vi att göra ett försök. En Neapelbana lades ut stra utanför hamnen. Lagom till start vred vinden så vinkeln på banan blev lite fel men med nästan 3 m/s.
Under första loppet tog Andre täten. Tätt följd av Ossian och Fredrik. Johannes som seglar sin första säsong kom lite efter men genomförde första racet. Först i mål på 9,02 var Andre. Ossian gick över mållinjen 12,03. Fredrik på 13,33 samt Johannes 16,14.
Efter en stund vila och banomläggning gick starten för lopp två. Starten blev bättre med Andre åter först. Johannes stod över detta lopp och körde lite träningssegling i bakgrunden. Fredrik och Ossian låg jämte varandra i stort sett hela loppet. Andre gick i mål på 9,14. Fredik gjorde ett bra lopp och kom in som tvåa på 9,29. 10,07 passerade Ossian mållinjen.
Starten i tredje loppet var inte lika bra som förra men vinden hade ökat lite och det gav ändå seglarna en spännande start. Placeringen var igenom loppet Andre, Fredrik, Ossian och Johannes. Ända tills Fredrik och Ossian skulle gå in på sin andra kryss. Då det blev lite trångt vid bojen gjorde de en sammanstötning som innebar att Fredrik var tvungen att utföra ett straff om två varv. Han avverka dem och kom in på en tredje plats. Reultatet i tredje loppet blev följande: Andre 11,26, Ossian 14,38, Fredrik 15,05, Johannes 16,14.
Fjärde loppet blev ett lopp som orsakade mycket diskussioner ombord på följebåtarna. Johannes var först på startlinjen och sist var Andre. I och med det kunde slutställningen mellan Fredrik och Ossian ändras. Andre låg trea på hela första kryssen. Fredrik låg en bit före Ossian genom halva banan. Andre började avancera efter första slören. Med Fredrik som etta, Andre som tvåa samt Ossian som trea ökade spänningen ombord. Till sist kom Andre i mål som etta men tiden 10,41. Fredrik kom tvåa med 11,13. Endast en halv minut efter kom Ossian. Och Johannes gick i mål på 14,01 efter vissa koncentrationssvårigheter i den nu avtagande vinden.
Resultatet var nu att Ossian och Fredrik låg lika i poäng. För att skilja dem åt körde vi ett matchrace mellan dem. Kort nedräkning inför start och iväg. De låg båda jämsides i första kryssen. Sen började det bli en lucka mellan dem. Vid vändningen på siste kryssen gjorde Fredrik en manöver som bromsade ner båten lite för mycket och Ossian körde med läns över mållinjen (7,52) med en hel minut tillgodo mot Fredrik.