OP-cupen 2006

Den 27 augusti hade seglarskolan sin årliga OPcup. Det regnade och saknades vind men de åtta tappra seglarna ville ändå att vi skulle avgöra tävlingen den dagen. Vi hade rorsmansmöte vid klockan tio och första starten gick strax innan klockan elva. Vi seglade en Neapelbana och redan efter första sträckan var alla helt genomblöta. Vinden var usel men ändå lyckades Andre dra ifrån den stora klungan. Första racet var över på ca 25 minuter.
Andra racet var vinden lite bättre. Så pass mycket att man såg hur flaggan i hamnen svajade lite. Men regnet var ihållande och började göra alla utmattade. Så gick starten och snabbast över linjen var Ossian. Men Andre seglade om alla var först att runda kryssmärket. Det blev därmed inga överraskningar i det racet. Vi hade en som bröt pga regnet och mer än två race blev det inte.
Det var ingen bra dag att tävla på men tack till de åtta deltagarna och till dem som hjälpte mig i funktionärsbåtarna. Resultattabellen kommer snart.

/ JENS
Det finns inga bilder från denna segling då regnet lade hela banan i ett grådis. Vi får hoppas på bättre vind, mindre regn och snygga seglarbilder nästa år

Print Friendly, PDF & Email