Rövarcupen

Tävling; Bansegling
Ansvarig: Jens Göransson 0706194999

Rorsmansmöte Bolmstad 14 september Kl: 10.00
Pris 100 kr/båt.
Tävlingen genomförs i delad klass. Kölbåtar och jollar med SRS snabbare än 0,948 (E-jolle) är välkomna. Regelsystem: Svenska Seglarförbundets SRS-system med tre decimaler. Din segelbåts SRS-tal (tidigare kallat lys-tal) hämtas från SRS-datablad 2013. Den intresserade uppmanas läsa mer på Seglarförbundets hemsida: www.svensksegling.se Det enda avdrag som medges enligt reglerna är medverkan utan spinnacker alt. gennacker.
Rövarcupen är årets sista tävling. Förhoppningsvis är vinden lite starkare i slutet av säsongen. För det krävs mycket vind, mod och styrka att bli årets rövare på sjön.

10 minuter före start: Signal och flagga E hissas.
9 minuter före start: Signal och flagga P hissas.
1 minut före start: Signal och flagga P halas.
START: Signal och flagga E halas.

Rövarcupen avgörs i en Neapelbana där man startar med en masstart. Sen seglar man kryss, slör, slör, kryss, läns och kryss.
Vi samlas på morgon klockan 10.00 för att hålla rorsmansmöte och gå igenom SRS och anmälan. Första start bestäms då på mötet men vi satsar på tio eller halv elva. Sen tar varje lopp cirka en timme att genomföra. Vi kör så många lopp vi hinner men ingen start efter klockan 15.00. Sen återsamlas vi i hamnen för resultaträkning och prisutdelning.
Om fler race än tre är genomförda får man stryka sitt sämsta resultat. Detta ökar spänningen in i det sista.
Priset är utöver ära och beröm ett evigt vandrande vandringspris i skepnad av en vacker pollare tillverkad av Emil Svensson.
Det kanske låter som värsta sjöslaget och att det bara är mycket erfarna seglare som är med men så är inte fallet. Det är helt vanliga nöjesseglare från våra hemmahamnar som med glädje förgyller denna dagen på sjön för oss funktionärer.
Välkomna att deltaga i Rövarcupen

Behöver du en gast så hör av dig. Seglarskolans elever ställer gärna upp om de blir tillfrågade. Kontakta skola@ssangantyr.org eller ring Anders Svensson eller Jens Göransson.
PS. Känner du dig osäker eller vill fråga om något tveka inte att ringa tävlingsansvarig eller någon annan i SS Angatyr. Kolla på hemsidan www.ssangantyr.org där du kan hitta mer information.

Print Friendly, PDF & Email