OP-cupen 2007

Klockan tio, 26 augusti, startade rorsmansmötet för årets OP-cupen. Efter en genomgång av banan och gällande regler så begav vi oss ut på sjön.
Banan lades på Norrsjön i höjd med Hölminge. Första startsignalen gick klockan 10.53. Först över startlinjen var André och han drog snabbt iväg. Olof var tvåa över linjen tätt följd av Ossian. En liten lucka sen kom Frans, Johannes och Emil över linjen. Vindarna var bra och loppet går fort. Inga ändringar i placeringarna. Johannes kapsejsade och bröt det loppet. Emil kapsejsade men tog sig ändå i mål. Efter 32 minuter gick André över mållinjen. I följande ordning kom sen Olof, Ossian, Frans och Emil.
Nedräkningen till start två signalerades 11.50. Det var bra fart på båtarna i startområdet. Klockan tolv när startskottet gick låg Johannes bäst till. Men han hamnade i vindögat och blev tyvärr stående. Så Olof blev först över linjen tätt följd av André. Frans krockar med Johannes och får en straff på sig. Efter första varvet leder André med Olof och Ossian i följe. Målgången blir André, Olof, Ossian, Emil, Frans, Johannes.
Efter andra loppet skulle vi ha en längre paus. Men det började blåsa så mycket att vi var tvungna att välja mellan att avbryta allt eller flytta banan närmare hamnen. Ingen ville avbryta så vi tog upp bojarna och lade ut banna på nytt strax utanför hamnen.
Starten gick och ordningen över linjen var André, Ossian, Johannes, Frans, Olof och Emil. Emil fick ingen fart men gav inte upp. Det gick fort upp till kryssbojen för Det främre gänget. Johannes låg bra till sen på slören. Men på andra kryssen tappade han greppet. Olof fick problem och då han fick hjälp med detta tog hans båt in vatten så pass att han bröt loppet och seglade in till land för att tömma båten.
Det kom ett kraftig regn över oss och gjorde den hårda vinden än mer besvärlig. Emil kapsejsade ett par gånger då hans båt ville dyka på undanvindarna. Men han kämpade tappert vidare mot mål. Målgången tredje loppet blev André, Ossian, Frans, Emil och Johannes.
Alla var blöta och kalla så sista loppets nedräkning signalerades så snart det gick. Den tredje starten var samlad med alla båtar runt startlinjen. Men André drog iväg från de andra med Ossian en liten bit bakom. Sen kom de andra i en klunga med Olof i spetsen. Johannes gjorde en fin kryss och kom upp som fyra till kryssbojen. Då hade André och Ossian nästan rundat slörbojen. På slören hade Emil och Johannes problem med att båtarna ville dyka hela tiden. Men med vatten i båtarna försökte de ändå fullfölja loppet. Till sist vann dock de ständiga kapsejsningarna över Emil som bröt och utmattad styrde mot hamnen. Målgången blev André, Ossian, Olof, Johannes och Frans.
I hamnen riggades båtarna ner och de tappra besättningsmännen bytte till torra kläder.
Tävlingsledningen kontrollerade resultaten och eftersom fyra tävlingar var genomförda så får varje deltagare stryka sitt sämsta. Därför kommer summeringen i nedanstående lista att se lite annorlunda ut. Sju poäng för den som bryter.

Namn Lopp1 Lopp2 Lopp3 Lopp4 Summa Placering
André Sunebrand 1 1 1 1 3 1
Olof Stridsberg 2 2 7 3 7 2
Ossian Sandberg 3 3 2 2 7 3
Frans Andersson 4 5 3 5 12 4
Johannes Sjödahl 7 6 4 4 14 6
Emil Magnusson 5 4 5 7 14 5

Eftersom Ossian och Olof har samma resultat utgår man från bästa målgång i första racet.
Tack för i år. Och ett stort grattis till André som därmed får behålla vandringspriset efter tre raka segrar.
Tack till alla inblandade för detta år. / Jens

Print Friendly, PDF & Email